Horeca verder onder druk


Cijfers - Het zit de horeca niet mee in de derde periode van dit jaar. De sector heeft te maken met volle tegenwind: het was kouder, er viel meer regen en de zon scheen minder dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit de Foodservice Monitor van Foodstep. De afzetwaarde in foodservice is in periode 3 van 2013 gedaald met -5,4 prcocent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De zwaarste klappen vallen in de horeca. “Het vertrouwen in het economische klimaat blijft laag en prijsstuntende supermarkten profiteren. Consumenten kopen meer boodschappen voor thuis. De omzet bij supermarkten en speciaalzaken steeg in januari nog met 5,8 procent ten opzichte van januari 2012”, aldus Foodstep in een toelichting. Positieve uitzonderingen De enige sector binnen de horeca die een groei laat zien is de hotelsector. Deze lijkt zich voorzichtig te herstellen. “We blijven met z’n allen op zoek naar recreatie. Binnen catering laten bedrijven voor het eerst dit jaar een positieve ontwikkeling zien met een groei van 1,1 procent ten opzichte van een jaar eerder, ondanks een stijging van het aantal faillissementen en een oplopend werkloosheidspercentage.”   Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid