Meer medailles bij de Wijnkeuring voor Lage Landen 2024


Wijnkeuring - De Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 heeft een recordaantal medailles opgeleverd voor wijngaardeniers uit Nederland en België. Maar liefst 230 medailles werden er tijdens het eerste Wijnfestival van de Lage Landen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd uitgereikt, waarvan 36 goud, 87 zilver en 107 brons. Daarnaast hebben zeventien wijngaardeniers een ereprijs voor hun prestaties in ontvangst genomen.

Het hoge aantal medailles was ondanks dat 2023 een uitdagend wijnjaar was met veel regenval. Maar het jaar kende ook een warme en droge nazomer. Daardoor kon er zowel in België als in Nederland een recordhoeveelheid druiven worden geoogst, met toch een hoge kwaliteit.

Medaillespiegel 2024

De aantallen gouden en zilveren medailles zijn vergelijkbaar met die van 2023, maar er zijn aanzienlijk meer bronzen medailles toegekend. Dit bewijst dat Belgische en Nederlandse wijnboeren ook in uitdagende jaren smaakvolle en karakteristieke wijnen kunnen produceren. Het aantal deelnemers aan de wijnkeuring lag dit jaar iets hoger dan vorig jaar, met een totaal van 65 wijngaarden die 285 wijnen instuurden. Opvallend is de toename van het aantal Nederlandse wijnen dat is gekeurd, met een stijging van 204 wijnen in 2023 naar 242 in 2024.

Ereprijzen

Tijdens de bekendmaking op 1 september hebben ook zeventien wijngaardeniers een ereprijs ontvangen. Zij behaalden de hoogste score in één van de categorieën (wit, rood, rosé etc.) Daarnaast worden de beste wijngaardeniers van de keuring beloond. Zij hebben de hoogste scores behaald voor hun 3 beste wijnen (waarvan minimaal één wit en één rood of rosé). De beste wijngaardeniers van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 zijn Betuws Wijndomein (NL), Wijngaard Hesselink (NL) en Keulenhof (NL).

De wijngaardenier ontvangt een oorkonde wanneer een wijn wordt onderscheiden met een keurzegel, bronzen, zilveren of gouden medaille. Ook mag hij de uitslag middels een sticker op de fles aangeven.

Bron: Stichting Wijninstituut Nederland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht

Medaillewinnaars alcoholvrije dranken 2024 bekend

Verkiezing - De grootste alcoholvrije drankencompetitie ter wereld heeft de medaillewinnaars voor 2024 bekend gemaakt. De winnaars zijn bekend geworden na het beoordelen van zo’n 450 alcoholvrije producten, van wijnen, sterke dranken en bieren tot kombucha's, aperitieven en cocktails. De producten werden deze maand in Londen door diverse panels van topproevers.

Lees bericht



Derde editie van drankenfestival Art of Drinks

Event - The Art of Drinks is terug voor zijn derde editie. Het jaarlijkse drankenfestival, dat in het wekend van 28 oktober plaatsvindt in de Gashouder op het Westerpark is de plek om nieuwe spirits te ontdekken of met vrienden te proosten met verrassende dranken. En met bijna 90 stands, proefpaspoorten en een innovatieplein valt er veel te ontdekken.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid