Experimentele kassaloze Aldi in Utrecht sluit de deuren


Aldi gaat de eerste Nederlandse kassaloze vestiging in Utrecht binnenkort sluiten

Supermarkt – Aldi stopt met de experimentele kassaloze supermarkt in het centrum van Utrecht. De winkel aan de Lange Viestraat opende twee jaar geleden de deuren en was uitgerust met honderden camera's en weegschalen. Klanten konden de producten in hun mandje stoppen, die werden afgerekend met de klant na het verlaten van de winkel.

Aldi wilde op de locatie een kassaloze winkel testen. Dit experiment loopt nu ten einde. Aanvankelijk kon er uitsluitend met creditkaart worden betaald in de winkel. Later werd daar de pinbetaling aan toegevoegd. Er werd ook nog een kassamogelijkheid toegevoegd, maar dan wel zo dat toch alle boodschappen in één keer werden geregistreerd als de klant bij de kassa stond.

De Aldi is altijd een andere Aldi geweest dan op andere plekken. Zo was het assortiment er beperkter. Nu de testfase is afgerond vertrekt de supermarkt uit het pand. Wanneer is niet duidelijk. De supermarkt gaat in een grotere vestiging in Eindhoven verder met het experiment. In die vestiging krijgen klanten de keuze of ze 'kassaloos' willen afrekenen of niet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vriesversprijzen voor Dirk, FastFruit, Jumbo, Magnum en Mora

Verkiezing - Mora is VriesVers A-merk van het Jaar 2024 en Dirk (met 1 De Beste) is VriesVers Huismerk van het Jaar 2024. De jaarlijkse vriesversprijzen werden van de week tijdens het winaarsevent - de ‘Colden Globes’ - van het VriesVers Platform (VVP) uitgereikt. De VriesVers Innovatieprijs ging naar FastFruit. De beste VriesVers Introductie was Magnum Double Sunlover en aan de huismerkkant de...

Lees bericht


Jumbo Nieuwkoop opent Jumbo Foodcafé

Supermarkt – Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop heeft op de plaats van de servicebalie een Jumbo Foodcafé geopend. Het feit dat supermarkten geen tabak meer mogen verkopen greep hij aan om een positief alternatief neer te zetten.

Lees bericht

Kipster gaat dankzij Lidl van drie naar tien Kipsterstallen

Formulenieuws - Lidl en Kipster hebben in Barneveld officieel de derde Kipsterstal geopend. Bij die gelegenheid is tevens gesproken over het uitbreiden van het aantal stallen naar tien. Ook lanceerde Lidl een nieuw product: het Kipster-brood. De akkers waar het graan groeit worden bemest met Kipster kippenmest. Hiermee is de Kipster kringloop gesloten.

Lees bericht

Giftclub opent 8 nieuwe winkels in half jaar tijd

Formulenieuws - De Giftclub opende eind juni en begin juli drie nieuwe franchise Giftclub winkels in IJsselstein, Kloosterzande en Hengelo. Eerder dit jaar opende al vijf andere Giftclubs hun deuren. Zeven locaties worden gerund door supermarktondernemers, die per 1 juli in hun supermarkt moesten stoppen met de verkoop van tabak.

Lees bericht



Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid