Internationale inkoopclub Jumbo breidt verder uit


De internationale inkoopkracht van Jumbo wordt versterkt door de komst van Aura Retail

Inkoop - Everest en Epic Partners, de inkooporganisaties waar Jumbo zich vorig jaar bij heeft aangesloten, heeft een nieuw lid: Aura Retail. Onder die vlag kopen de Franse retailers Intermarché, Auchan en Casino in. Daarmee wordt de inkoopmacht van Everest en Epic Partners aanzienlijk versterkt. Dit meldt vakmedium FoodPersonality.

De toetreding van Aura Retail volgt op de uittreding van een andere Franse retailer, Coöperative U, nog maar kort geleden. Per saldo hebben Everest en Epic Partners zich echter aanzienlijk versterkt. Volgens het Franse vakblad LSA kan de combinatie Everest/Epic Partners zich nu meten met Eurelec, de inkoopalliantie waar Ahold Delhaize zich bij aangesloten heeft.

Europese inkoopkracht

Everest bestaat naast het Duitse Edeka ook nog uit Picnic en Jumbo, terwijl bij Epic Partners behalve Edeka ook het Zwitserse Migros en het Zweedse ICA zijn aangesloten. Aura Retail zet volgens Gondola in Frankrijk voor voedingsinkopen twee inkoopcentrales op poten: één om met meer dan 200 merkenfabrikanten te onderhandelen en één om voor de huismerken in te kopen. Via Everest/Epic zal het daarnaast onderhandelen met de multinationals voor alle landen waar de drie ketens actief zijn: naast Frankrijk ook Portugal, Spanje, België, Luxemburg, Polen, Roemenië en Hongarije.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vriesversprijzen voor Dirk, FastFruit, Jumbo, Magnum en Mora

Verkiezing - Mora is VriesVers A-merk van het Jaar 2024 en Dirk (met 1 De Beste) is VriesVers Huismerk van het Jaar 2024. De jaarlijkse vriesversprijzen werden van de week tijdens het winaarsevent - de ‘Colden Globes’ - van het VriesVers Platform (VVP) uitgereikt. De VriesVers Innovatieprijs ging naar FastFruit. De beste VriesVers Introductie was Magnum Double Sunlover en aan de huismerkkant de...

Lees bericht



Jumbo Nieuwkoop opent Jumbo Foodcafé

Supermarkt – Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop heeft op de plaats van de servicebalie een Jumbo Foodcafé geopend. Het feit dat supermarkten geen tabak meer mogen verkopen greep hij aan om een positief alternatief neer te zetten.

Lees bericht

Jumbo wil ‘anders werken’ met minder mensen

Supermarkt - In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’ wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden. De organisatie wordt optimaler...

Lees bericht



Coveniencestore Beej Benders in Venlo sluit de deuren

Conveniencestore - Beej Benders, het spraakmakende ‘blurringconcept’ van Jumbo-ondernemer Geert Benders stopt ermee. De vestiging aan het Nolensplein in Venlo sluit eind deze maand de deuren na acht jaar pionieren. Als merk blijft Beej Benders vooralsnog wel bestaan. Dat meldt vakmedium FoodPersonality voor de retail.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid