Eigen kenniscentrum voor friturend Nederland

Fastservice - De notariele acte is getekend en de website www.frituurcentrum.nl is live gegaan. Hiermee is het eigen kenniscentrum voor friturend Nederland een feit. ‘Het ‘Nederlands Frituurcentrum’ zal stap voor stap gestalte gaan krijgen en moet het kennis- en innovatieplatform worden van de frituurbranche’, zegt Frans van Rooij die namens de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en een aantal investeerders, verantwoordelijk is voor de oprichting van dit kenniscentrum. Het...

Lees bericht

Accijnsverhoging blijft gemoederen bezighouden

Kritiek - Na de pomphouders en de tabaksverkopers gaan nu ook de bierbrouwers en slijters zich meer en meer verzetten tegen de plannen om, naast de reeds uitgevoerde accijnsverhoging, per 1 januari 2014 de accijnzen opnieuw te verhogen. Donderdag lanceerde de bierbrouwers een website en een petitie tegen de aangekondigde verhoging. Inmiddels is ook in Den Haag duidelijk dat de verwachte extra accijnsinkomsten bij lange na niet gehaald worden en dat naast...

Lees bericht

Eerste M&S Foodstore bij BP Harmelen

Petrol – Bij BP Harmelen aan de A12 zijn de voorbereidingen begonnen voor de eerste Marks & Spencer foodwinkel. Het eerste winkelconcept voor tankstations van de Britse warenhuisketen gaat 10 september open. De opening begin september bij BP Bijleveld is de eerste van een serie van zes die BP gepland heeft om dit najaar te openen. BP en M&S hebben in Engeland een intensieve en succesvolle samenwerking. Enige maanden geleden werd een...

Lees bericht


Scheveningse strandtenten moeten wellicht hogerop

Strandpaviljoens - Strandtenten voor de kust van Scheveningen moeten het in de toekomst wellicht hoger op zoeken en verkassen naar nieuw aan te leggen terpen. Dat schrijft de Telegraaf vandaag naar aanleiding van een onderzoek waaruit blijkt dat als de paviljoens het jaar-door willen exploiteren zij tijdens het stormseizoen te maken krijgen met wateroverlast. De gemeente Den Haag en exploitanten van strandpaviljoens willen graag het hele jaar open blijven. Wethouder...

Lees bericht

@FoodClicks presenteert Nationaal Formule Onderzoek

Formuleonderzoek – De voorbereidingen voor het Nationaal Formule Onderzoek zijn, zoals de lezers van @FoodClicks weten, al enige tijd gaande. Samen met onderzoeksbureau Foodstep brengt @FoodClicks op basis van uitgebreid consumentenonderzoek in onder meer de jaren 2011 2012 en 2013 begin september bekend hoe formules worden gewaardeerd. Het Nationaal Formule Onderzoek geeft de beoordelingen van consumenten van formules in het foodservicekanaal weer. Verder geeft het onderzoek de penetratie en gebruiksfrequentie van kanalen en het...

Lees bericht

Sfeer proeven op het veld tijdens Week van Akkerbouw

Activiteit - Waar komt het voedsel op ons bord vandaan? En wat gebeurt er nou precies op die talloze akkers in ons land? Akkerbouwers vertellen erover tijdens de Week van de Akkerbouw in de laatste week van augustus. In eigen land weten maar weinig consumenten dat veel van ons dagelijkse voedsel van onze eigen Nederlandse akkers komt. En dat de akkerbouwsector één van onze schoonste, meest productieve en modernste sectoren...

Lees bericht

Australian introduceert zes ijssmaken in blik

Introductie - Australian, bekend van de premium chocolade- en koffiesoorten, introduceert vanaf 5 augustus een nieuwe ijscollectie in zes smaken, verpakt in blik. Drie frisse sorbetsmaken en drie roomijsvarianten gaan het assortiment van Australian verrijken.De ingrediënten zijn volledig natuurlijk en bevatten geen kunstmatige toevoegingen, De ijsvarianten worden aangeboden in een opvallende blikverpakking welke 100% recyclebaar is. De ijsvarianten zijn vanaf 5 augustus verkrijgbaar bij Makro. Australian wordt in Nederland geleverd door...

Lees bericht

Ik Kies Bewust en Trimbos in actie voor bewuste cocktails

Actie - Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut maken Nederlanders de komende weken bewust van hun drankkeuzes en roepen hen op een recept te ontwerpen voor een verfrissende, alcoholvrije cocktail of zomerdrank met verse producten en een laag suikergehalte. Calorieën uit suikers dragen sterk bij aan overgewicht. Met name cocktails bevatten soms ongemerkt veel suiker. Op 13 augustus mogen de ontwerpers hun creaties voor het oog van televisiekok Pierre...

Lees bericht

FWS: Meer sap, maar minder frisdrank en bronwaters in 2012

Industrie – Het gebruik van frisdrank nam af met 0,7% tot bijna 102 (101,9) liter per hoofd van de bevolking, terwijl de sappen in populariteit toenamen. In volume ligt het verbruik van sappen, nectaren en siropen echter aanzienlijk lager. Het gebruik van mineraal- en bronwaters bedroeg 21,5 liter per hoofd van de bevolking en nam met 1,4% af. De cijfers zijn afkomstig van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) en hebben betrekking op het jaar 2012....

Lees bericht

Personeel fastfoodketens VS staakt

Stakingen - Duizenden werknemers van fastfoodketens in de VS staken. Zij leggen het werk neer voor een beter loon. Werknemers van McDonald’s, Burger King, Domino’s Pizza, Subway en Wendy’s in verschillende Amerikaanse steden staken. Het gaat om de plaatsen New York, Chicago, St. Louis, Detroit, Milwaukee, Kansas City en Flint. Zij eisen een loon van 15 dollar (€11,32) per uur. Momenteel verdienen zij gemiddeld 9 dollar (€6,79) per uur. Het federale...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid