Unilever en Blijdorp verlengen samenwerking

Samenwerking - Unilever en Dierenpark Blijdorp  in Rotterdam hebben hun samenwerking verlengd tot eind 2014. Al sinds 2001 werken Unilever en Blijdorp samen om consumenten en bezoekers te informeren over het belang van duurzaam leven. Unilever is hoofdsponsor van de Rotterdamse Diergaarde  Blijdorp. Beide dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en vinden het belangrijk aan een breed publiek uit te leggen hoe essentieel een gezonde natuur en een gezond milieu zijn. Unilever...

Lees bericht

Gemeente Zoetermeer legt beslag op inboedel Dutch Water Dreams

Beslaglegging - De gemeente Zoetermeer heeft beslag gelegd op de inboedel van Dutch Water Dreams. Het bedrijf zou een enorme gemeentelijke belastingschuld hebben. Dit bericht Omroep West. De gemeente Zoetermeer wil een gedeelte van de inboedel verkopen om op die manier de schuld te innen. Volgens berichten zou de gemeente meermaals hebben aangedrongen op betaling en komt de beslaglegging niet uit de lucht vallen. Indien Dutch Water Dreams de schulden...

Lees bericht

Contactloos betalen doet zijn intrede op Schiphol

Betaalmiddelen – Schiphol heeft de primeur van contactloos betalen. Bij de gemakszaak AKO en See Buy Fly op de luchthaven kunnen consumenten hun betaling tot 25 euro snel en eenvoudig doen zonder dat de pincode hoeft te worden ingetoetst. De introductie van deze nieuwe betaaltechniek is de eerste stap in het landelijk uitrollen van contactloos betalen door de banken via Maestro. Dit onderdeel van Mastercard is verantwoordelijk voor de techniek op Schiphol....

Lees bericht


Bandbreedte prijs en beleving wordt smaller

Debat – Beleving, het is steeds belangrijker voor de gast. Men zoekt gezelligheid, uiteraard in combinatie met goed eten en drinken tegen een betaalbare prijs. Deze conclusie kan worden getrokken uit FoodReflection-debat met prominenten uit de sector, waarvan FoodClicks verslag doet in de vandaag verschenen uitgave. Carlijn Olthof van Hema stelt dat het ontbijtje voor de warenhuisketen een belangrijke rol spelt in aantrekken van extra traffic. “Hema was traditioneel altijd sterk...

Lees bericht

Datlinq: “Patatje-Met” meestal fritessaus

Onderzoek - Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde heeft het "‘patatje-met" onderzocht en brengt daarover vanavond een uitzending. De makers vragen zich af waarom zelden mayonaise bij de frites wordt geserveerd. In verreweg de meeste gevallen wordt fritessaus geserveerd. Het Rotterdamse marktbewerkingsbureau Datlinq onderzoekt continue de distributie van sauzen in o.a. snackbars en komt met een aantal interessante inzichten.  De penetratie van mayonaise in snackbars in Nederland is ruim 25% en...

Lees bericht

Bavaria huldigt PSV met zes unieke blikken

Industrie - Bavaria introduceert vanaf volgende week speciale PSV-blikken. Het 100-jarig bestaan van PSV is voor Bavaria aanleiding om de club, de supporters en de mooie prestaties uit het verleden te eren. Bavaria introduceert 6 PSV blikken, elk met een ander legendarisch PSV-team uit het verleden afgebeeld. De afgebeelde teams zijn eerder door supporters via een stemming op Facebook geselecteerd. De blikken zijn verkrijgbaar in de supermarkt Peer Swinkels, directielid van...

Lees bericht

Sodexo tekent een aantal meerjarige contracten

Facilitaire dienstverlening – Facilitair dienstverlener Sodexo heeft een tweetal meerjarige contracten afgesloten. Met UNESCO-IHE werd een driejarig contact afgesloten voor de panden in Delft en met ingang van 1 mei gaat Sodexo alle facilitaire diensten doen voor de vijf Unilever-locaties. UNESCO-IHE Institute for Water Education is de kennis- en onderwijsinstelling voor water van UNESCO. Sinds juni 1992 is Sodexo al partner op het gebied van Foodservices, waarbij Sodexo het bedrijfsrestaurant, de vergaderservices en...

Lees bericht

Ultieme bierbeleving tijdens de Open Dag van de Brand Bierbrouwerij

Open dag – Brand Bier opent op 1 juni haar deuren voor het publiek. Bierliefhebbers kunnen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre genieten van workshops, proeverijen en rondleidingen. De Open Dag van de Brand Bierbrouwerij valt in de Week van het Nederlandse Bier. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er rondleidingen door de brouwerij, biertapworkshops, een cursus bierproeven en een bier- en gastronomieproeverij. De open dag is gratis toegankelijk na aanmelding op www.brand...

Lees bericht

Weer helpt de horeca nog niet

FSXSMonitor - De afzetwaarde in foodservice is in periode 4 van 2013 minder hard gedaald dan de periode ervoor. Foodservice daalt met -3,7% ten opzichte van periode 4 een jaar eerder. De Horeca profiteerde niet van de betere weersomstandigheden. Er viel minder regen en de zon scheen vaker. De temperatuur viel echter nog wel tegen. Met een maximum temperatuur van 4 C was het de één na koudste Pasen in meer dan 100 jaar tijd....

Lees bericht

Steeds meer ziekenhuizen over op Beter Leven kip

Ziekenhuis - Steeds meer Nederlandse ziekenhuizen schakelen over op kippen met één of twee Beter Leven sterren. Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van berichten van Wakker Dier. Drie grote regionale ziekenhuizen zouden zijn overgestapt en zes zijn van plan dat te doen. De drie ziekenhuizen die al zijn overgeschakeld zijn Het HagaZiekenhuis in Den Haag, Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het Medisch Spectrum Twente. Deze zijn overgestapt...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid