Nederlandse kok krijgt voorrang

Restaurants – De Nederlandse kok krijgt in Aziatische restaurants voorrang op een kok uit China, Thailand of Maleisië. Uitkeringsinstantie UWV geeft aan de restaurants met onmiddellijke ingang geen tewerkstellingsvergunning meer af voor werkzaamheden die ook door Nederlandse koks kunnen worden verricht. Koninklijke Horeca Nederland werkt mee aan het project, maar plaatst kritische kanttekeningen bij de snelheid waarmee de maatregel wordt ingevoerd. “Wij hadden liever gezien dat voor de weg der geleidelijkheid...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Hervormen is het devies van Nederlandse topbestuurders

Industrie – Hervormen. Dit is wat Nederlandse topmannen van acht grote bedrijven, waaronder Philips, Heineken, Ahold en Unilever, willen. Europa moet de arbeidsmarkt en sociale zekerheid grondig hervormen om ervoor te zorgen dat het een aantrekkelijke plek blijft voor ondernemingen en investeerders. In het FD benadrukken de topbestuurders onder meer de economische kracht van Europa. “Europa is de grootste economie van de wereld, ten minste als we het als één blok...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Prijsbewuste gast kiest voor pannenkoek

Restaurants – Het aantal pannenkoekenrestaurants in Nederland is de afgelopen twee jaar met 6,9 procent gegroeid naar 343 zaken. Vooral nabij recreatieve en toeristische gebieden kwamen er veel restaurants bij. In de grote steden nam het aantal daarentegen iets af. Dat meldt horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Na lichte dalingen van het aantal pannenkoekenrestaurants tussen 2008 en 2010, is er weer een opwaartse trend merkbaar. In 2002 telde Nederland nog 292 pannenkoekenrestaurants, nu dus 343. Volgens Van Spronsen & Partners...

Lees bericht

{if '3' == '3'}

New York Pizza naar Duitsland

Fastservice – New York Pizza heeft zijn zinnen gezet op Duitsland. De keten zit in Nederland aan zijn groeiplafond en ziet kansen bij de Oosterburen. Nog dit jaar opent het Nederlandse bedrijf er zijn eerste twee vestigingen in Keulen. Dit zegt oprichter Philippe Vorst in het FD. Hij heeft het bedrijf in Nederland op de rails staan. “In 2010 begonnen we rampzalig, Maar in 2011 hebben we 17% geplust en in 2012 6% en het rendement...

Lees bericht

{if '4' == '3'}

Omzet buitenshuissector verder onderuit

Marktcijfers – De omzet van de foodservicesector is ook in de tweede periode van 2013 onderuit gegaan. Echter, met -2,3% is periode 2 wel minder negatief dan de -5,9% in periode 1. Dit blijkt uit de nieuwste rapportage in de Foodservice Monitor van onderzoeksbureau Foodstep. Enerzijds staan de bestedingen in horeca en catering nog steeds onder druk vanwege de zuinige consument. Anderzijds zoeken foodservice-outlets naar besparingen op inkoop, verklaart Foodstep. Ook de weersomstandigheden werkten...

Lees bericht

{if '5' == '3'}

AH to go gaat ‘ondergronds’

Gemakswinkels – Een AH to go onder de grond. Het wordt werkelijkheid in Duitsland. In het metrostation onder warenhuis Kaufhof am Kö in Düsseldorf om precies te zijn. Albert Heijn bevestigt tegen Distrifood dat er een to go-vestiging wordt geopend, maar zegt niet wanneer de winkel voor het eerst de deuren opent. Albert Heijn heeft op dit moment drie to go-winkels in Duitsland. September vorig jaar werd de eerste geopend...

Lees bericht

{if '6' == '3'}

Gehaktballetjes terug op menu Ikea

Gemak – De gehaktballetjes zijn weer terug op de menukaart van de Zweedse meubelgigant Ikea. Dat heeft het hoofdkantoor in Stockholm gisteren bekendgemaakt. Ikea stopte februari met de verkoop van de gehaktballen, omdat er paardenvlees in was aangetroffen. Volgens een woordvoerder van Ikea zijn de controle-maatregelen in het hele traject van boerderij tot bord aangescherpt. In Zweden, Denemarken en Finland stonden de gehaktballen donderdag al weer op het menu. Medio april...

Lees bericht

{if '7' == '3'}

Mineraal- en bronwaters bij top milieuvriendelijke producten

Onderzoek - Natuurlijke mineraal- en bronwaters behoren tot de meest milieuvriendelijke voedingsmiddelen op de Nederlandse markt. Ze hebben een zeer lage CO2- en waterfootprint en aan de bron wordt nooit meer water gewonnen dan de hoeveelheid water dat jaarlijks op natuurlijke wijze wordt aangevuld. Deze en andere positieve kenmerken van natuurlijke mineraal- en bronwaters komen uitgebreid aan bod in een speciale editie van frisnieuws, die de Nederlandse vereniging Frisdranken,...

Lees bericht

{if '8' == '3'}

Beslissing alcoholverbod tankstations uitgesteld

Petrol – De beslissing of het alcoholverbod voor tankstations wettelijk juist is, laat nog op zich wachten. De rechtbank in Assen besloot onlangs dat de eerste zitting van de beroepszaak op 19 maart niet door kon gaan. Ewout Klok voert, ondersteund door BETA, een proefproces tegen het verbod op de verkoop en in voorraad houden van alcohol in tankstationshops. “BETA ontving een brief dat de rechtbank besloten heeft om de zaak door...

Lees bericht

{if '9' == '3'}

Gratis catering bevordert teamspirit

Catering – Werkgevers en werknemers opgelet: gratis eten op het werk bevordert de teamspirit en kost bedrijven veel minder dan dure teambuildingsactiviteiten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder 1.100 werknemers. Maar liefst 60 procent van de ondervraagde werknemers voelt zich meer gewaardeerd en geapprecieerd als ze eten kregen op kantoor. Daarnaast zegt 60 procent van de werknemers dat als er in eten zou worden voorzien, hen dit zou aanmoedigen om samen met de collegaâ€...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid