Voedselverspilling met 68% toegenomen

Verspilling - Uit sorteeranalyses van het huisvuil van negentien grote en kleine gemeenten in 2012 blijkt het percentage voedselverspilling in twee jaar met gemiddeld 68% te zijn toegenomen. CREM, bureau voor duurzame ontwikkeling, deed in 2010 onderzoek naar voedselverliezen bij Nederlandse huishoudens. Deze cijfers worden nog steeds aangehouden als graadmeter voor voedselverspilling in Nederland. Regelmatig verricht CREM voor gemeenten sorteeranalyses van het huishoudelijk afval. Hierbij is de stijging van het percentage vermijdbaar voedselafval...

Lees bericht

Fruit en groenten maakt jongeren rustiger en gelukkiger

Onderzoek - Het eten van meer fruit en groenten maakt jongeren rustiger, gelukkiger en geeft hen meer energie. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie van twee onderzoekers dat gepubliceerd is in het Britse blad Journal of Health Psychologie. De wetenschappers hebben de relatie onderzocht tussen dagelijkse stemmingen en het volgen van een bepaald vastgesteld voedingspatroon met meer en minder groenten en fruit. Een kleine 300 jongeren in de leeftijd van 20 jaar...

Lees bericht

Kantoor Febo Beheer overvallen

(UPDATE) Criminaliteit – Febo is vanochtend getroffen door een drama. Twee gewapende mannen drongen het kantoor van Febo Beheer aan de Processorstraat in Amsterdam-Noord binnen en bedreigden daar het personeel. Niemand raakte gewond. Een medewerkster van de Febo zegt tegen het Parool dat het ging het om drie mannen. 'Ik heb er weinig van gemerkt, omdat ik aan de voorkant van het gebouw zit. Collega's die er wel mee te maken...

Lees bericht


Deurbel moet overvallen op cafetaria tegengaan

Fastservice – Eerst bellen voordat je toegang krijgt. We kennen het uit de juweliersbranche, maar ook Brabantse cafetaria’s voeren deze methode in tegen overvallers. Cafetaria De Smickel heeft bij zijn vestigingen aan de Veerstraat in Breugel en de Oirschotseweg in Best deurbellen geïnstalleerd. Wie na acht uur naar binnen wil voor een frietje, moet er eerst aanbellen. Personeel laat klanten alleen naar binnen als ze geen gezichtsbedekkende kleding dragen....

Lees bericht

Eetgedrag jongeren verandert nauwelijks

Overgewicht – Het eetgedrag van jongeren verandert nauwelijks. Dit ondanks de vele maatregelen en campagnes van onder meer de overheid en cateraars om jongeren gezonder te laten eten. Dit blijkt uit een nieuw rapport van het Convenant Gezond Gewicht dat vandaag officieel is gepresenteerd tijdens de Balans Top in Den Haag. Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht vindt vooral de cijfers over het eetgedrag van de jeugd het meest...

Lees bericht

AC Restaurants biedt ‘vlees’ van de Vegetarische Slager

Vegetarisch - Het 'vlees' van de Vegetarische Slager is behalve in de eigen winkel in Den Haag, bij de (ecologische) supermarkt en verschillende horecagelegenheden nu ook verkrijgbaar bij AC Restaurants. Een tiental vestigingen van de wegrestaurantketen serveert het vleesloze vlees aan haar gasten. Het 'vlees' van de Vegetarische Slager wordt gemaakt op basis van lupine en soja en evenaart de smaak en de structuur van gewoon vlees. Ontwikkelaars Paul Bom,...

Lees bericht

Nettowinst Sligro Food Group bijna 70 miljoen

Jaarcijfers - De winst over het boekjaar bedroeg bijna € 70 miljoen. Dit is een afname van bijna € 9 miljoen of 11,1% ten opzichte van 2011. Het resultaat kwam wel beduidend boven de eigen prognose van € 65 miljoen uit. De omzet over 2012 bedroeg € 2.467 miljoen, een toename van 1,9%. De autonome omzetgroei groeide  1,9%. In de tweede helft van 2012 nam de druk op het resultaat mede als gevolg van genomen maatregelen beduidend af. In de eerste helft van 2012 beliep...

Lees bericht

Ede wil kenniscentrum voor Agro & Food

Kenniscentrum – Het moet hét internationale visitekaartje worden van de Nederlandse Agro & Food en Tuinbouw: World Food Center Nederland. De komende jaren verrijst het centrum, in de vorm van een indrukwekkend ei, aan de oostzijde van Ede, mits de haalbaarheid wordt aangetoond. Dat heeft de initiërende stichting bekendgemaakt, waarin onder meer een aantal lokale gemeenten zitten en de Wageningse Universiteit. World Food Center Nederland moet internationaal bekend staan als...

Lees bericht

Koks Japers en Kranenborg openen restaurant op Mediapark

Catering - Topchef-presentatoren Julius Jaspers en Robert Kranenborg openen deze zomer een restaurant in Hilversum. In de eetgelegenheid, op het Mediapark, wordt gekookt voor alle momenten van de dag. Het restaurant wordt ongeveer 1.500 vierkante meter groot en door een binnenhuisarchitect casual ingericht. Het is dan ook bedoeld voor iedereen die op het mediapark werkt: van medewerkers, tot bezoekers tot hoge tv-bazen. De koks koken niet altijd zelf, maar leiden wel...

Lees bericht

AB InBev mag merknaam Bud registeren in EU

Merkregistratie - Bierbrouwer AB InBev, het moederbedrijf van het Amerikaanse Budweiser, mag de merknaam Bud in de Europese Unie registreren. Het Europese Gerechtshof heeft hier toestemming voor gegeven. Het verzoek was aangevochten door de Tsjechische bierbrouwer Budejovicky Budvar. Dit bedrijf gebruikt de naam Bud namelijk al in vier landen. Het Hof vond de omvang van het merk in die landen (Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Portugal) echter te klein. Terwijl Budejovicky Budvar...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid