ProFri haalt banden aan met achterban

Fastservice - ProFri haalt de banden aan met de achterban. Via een nieuw forum staat de vakvereniging continu in contact met haar leden en andere friturende ondernemers. Hierdoor kan het bestuur van de vakvereniging volgens eigen zeggen snel anticiperen op actualiteiten en reageren op vraagstukken die friturende ondernemers bezighouden. Het forum werd kenbaar gemaakt op de Horecava. “Het forum van ProFri staat open voor een ieder die het versterken en...

Lees bericht

FWS kiest voor oude rot in het vak

Vereniging – De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) heeft een nieuwe voorzitter: Pieter van Geel. De voormalig staatssecretaris en CDA-fractievoorzitter neemt het stokje over van Bob Grijpstra. Van Geel is een oude rot in het vak. Met name in het Haagse. Zo werd hij in mei 2002 benoemd tot staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Deze functie heeft hij ook vervuld in de Kabinetten Balkenende II en III. Van 2007...

Lees bericht

Horecava 2013: vooral drukbezocht

Beurzen – De Horecava is en blijft de klassieke beurs; weinig innovaties, maar zoals altijd wel drukbezocht. Je houdt ervan of niet: de Horecava. Een beurs die zeer zeker leeft onder de horeca-ondernemers. Maandagochtendvroeg puilt station Amsterdam RAI uit. Ondernemers, medewerkers, industrie; ze lopen in één stoet richting het beursgebouw om er een leuke dag van te maken. Want dat is de Horecava toch vooral; een dagje uit. Met de trein...

Lees bericht


La Place wil leveren aan supers en groothandels

Horeca bij retail - La Place gaat in de toekomst haar private labels wellicht uitleveren aan supermarkten en groothandels. Dit valt op te maken uit de woorden van Droes Prinsen, Manager Commercial Services bij La Place. Prinsen stond aan de basis van de succesformule en hij hield op de Horecava een voordracht over La Place. Hij vertelde onder meer over de private label-strategie van de horecaformule. Het behoort volgens hem...

Lees bericht

FSIN gematigd positief over 2012

Marktontwikkelingen - De buitenshuisconsumptie van food is in het jaar 2012 weliswaar opnieuw gekrompen (-1,1 procent), maar dat is minder dan gevreesd. Over alle kanalen samen is de daling ‘slechts’ 199 miljoen euro. Deze gematigd positieve opmerkingen over de marktontwikkelingen zijn afkomstig van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN). De uitgaven aan voedings- en genotmiddelen stegen in 2012 met 43 miljoen euro, ofwel een stijging van 0,1%. De thuisconsumptie-omzet steeg met 242 miljoen, de out-of-homeconsumptie daalde met 199...

Lees bericht

FSIN: ‘Doe het net even anders’

Marktontwikkelingen - “Binnen een dalende markt blijken er voldoende groeikansen te zijn.” Het FSIN is er duidelijk over in de eigen ‘Nieuwjaarsmonitor’. “Doe het net even anders.” Het FSIN presenteert de Nieuwsjaarsmonitor morgen op de Horecava, maar licht vandaag al een tipje van de sluier op. “Juist voor bedrijven die het ‘net even anders’ doen en de klant een betere prijs-prestatiebalans bieden liggen er kansen.” Dit anders doen kan bijvoorbeeld...

Lees bericht

Buitenshuismarkt moet strijd aan met foodretail

Marktontwikkelingen - “Willen we voorkomen dat foodservice alleen maar terrein verliest aan foodretail, dan moeten wij ons leren bedienen van hun wapens”, zo luidt de hoofdconclusie van de FSIN Nieuwjaarsmonitor. De strijd aan met retail. Wat dat betekent? Volgens het FSIN nog meer voordeel, gemak en ook lekker en vers. “Bovendien moeten wij als foodservice de consument ook thuis kunnen bedienen.” Consumenten zijn volgens het kennisinstituut namelijk nog steeds op...

Lees bericht

Horecava 2013 van start

Beurzen – De Horecava 2013 is van start gegaan. De beurs is met 6 werelden, ruim 500 exposanten, 200 noviteiten en vele wedstrijden, workshops en bijeenkomsten, de ontmoetingsplaats voor professionals werkzaam in de foodservice-industrie. Van 7 t/m 10 januari vindt in Amsterdam RAI wederom een inspirerende en innovatieve editie van Horecava, hét nationale platform voor professionals in de foodservice-industrie, plaats. Een bezoek aan de Horecava is een manier om op de hoogte te blijven van...

Lees bericht

Vitens: ‘Zet kraanwater op het menu’

Dranken – De overgrote meerderheid van de Nederlanders (80 procent) is bereid te betalen voor kraanwater. Reden voor waterbedrijf Vitens om op de Horecava te pleiten voor kraanwater op de menukaart. Kraanwater kan volgens Vitens qua smaak en kwaliteit makkelijk de concurrentie aan met de bekende flessenmerken. “Klanten waarderen kraanwater als streekproduct en prijzen kraanwater vanwege het duurzame karakter. Er is immers geen transport voor nodig.” Bovendien, zo stelt Vitens, deinzen gasten...

Lees bericht

Hutten Catering draaide beste jaar ooit

Catering – Hutten Catering heeft één van de beste jaren ooit achter de rug. Dit meldt directeur Bob Hutten. De omzet van het bedrijf groeide met maar liefst 17 procent. Hutten Catering is een vreemde eend in de bijt in cateringland. Waar de meeste bedrijven voor iedere klant en opdrachtgever moeten vechten, groeit de Veghelse cateraar jaar op jaar. Ook in 2012. “Het beste jaar ooit. 17 procent groei. Ik ben trots op onze...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid