GoodLife Foods neemt Pure Ingredients over


Dirk Van de Walle, CEO van GoodLife Foods en Wout van Eeuwijk van Pure Ingredients (r) bij de ondertekening / Foto bij: GoodLife

Overname - GoodLife Foods heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Pure Ingredients, fabrikant op de markt voor halal diepvriesproducten. Beide partijen zijn overtuigd dat de combinatie voordelen gaat opleveren voor de innovatiekracht en de verkoop in Europa. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Pure Ingredients, met het hoofdkantoor in Nettetal-Kaldenkirchen, Duitsland, biedt een breed portfolio van merk- en huismerkproducten gericht op halal bevroren snacks en maaltijdcomponenten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie en distributie van merken huismerkproducten en bedient een klantenbestand dat actief is in de etnische supermarkten, retail- en foodservicekanalen, voornamelijk in Nederland, Duitsland en België, naast een groeiende internationale aanwezigheid. Het bedrijf heeft drie productiefaciliteiten, waarvan twee in Nederland en één in Duitsland. Wout van Eeuwijk, eigenaar van Pure Ingredients blijft verbonden aan het bedrijf.

De overname vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor GoodLife Foods, zo laat het bedrijf weten, omdat GoodLife het productaanbod en groeimogelijkheden verder kan diversifiëren. Dirk Van de Walle, CEO van GoodLife Foods: “De overname van dit toonaangevend bedrijf in de halal diepvries producten, samen met de onlangs aangekondigde overname van Audens Food Group in Spanje en Portugal, geeft ons alle mogelijkheden om het volledige potentieel in al onze markten te benutten."

Bron: GoodLife/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eazie opent geheel vernieuwde vestiging in Dordrecht

Formulenieuws – Eazie heeft onlangs een vestiging nieuw heropend. The asian good food bar, zoals de formule wordt genoemd, wil de komende drie jaar groeien naar 50 vestigingen in Nederland. Voor dit jaar staan nog meerdere openingen in de planning, zo laat de franchisegever weten.

Lees bericht


Xu Dong Sun wil eerste halal Japans restaurant openen

Crowdfunding - Maruki, een restaurantconcept dat de Japanse keuken combineert met halal-principes, gaat binnenkort de deuren openen in Rotterdam. Het wordt het eerste halal restaurant in Nederland. Initiatiefnemer is de horecaondernemer Xu Dong Sun. Hij heeft een diepgaande passie voor zowel de horeca als zijn geloof.

Lees bericht

Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht



Pure Ingredients benoemt Jos Bongers tot nieuwe CEO

Benoeming - Jos Bongers wordt per 1 mei de nieuwe CEO van Pure Ingredients, producent van halal frozen food. Hij wordt verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van het bedrijf. De benoeming volgt na het besluit van Wout van Eeuwijk om een stapje terug te doen. Van Eeuwijk blijft onderdeel van Pure Ingredients en zal de nieuwe CEO en het Directieteam ondersteunen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid