Giftclub opent 8 nieuwe winkels in half jaar tijd


De achtste nieuwe Giftclub dit jaar opende in Hengelo

Formulenieuws - De Giftclub opende eind juni en begin juli drie nieuwe franchise Giftclub winkels in IJsselstein, Kloosterzande en Hengelo. Eerder dit jaar opende al vijf andere Giftclubs hun deuren. Zeven locaties worden gerund door supermarktondernemers, die per 1 juli in hun supermarkt moesten stoppen met de verkoop van tabak.

Volgens Gerrit van Oosten, General Manager Convenience Concept heeft de servicebalie in een supermarkt per 1 juli een andere functie gekregen nu er geen tabak meer mg worden verkocht: “Verschillende supermarktondernemers kiezen ervoor om hun servicebalie te sluiten en veel van de verkoopactiviteiten te verplaatsen naar een Giftclub locatie. Hiermee creëren zij meer ruimte voor het plaatsen van producten of zelfscanbalies. En met het openen van een Giftclub winkel voegen zij een groot assortiment aan cadeaus, wenskaarten en boeken toe naast het serviceproduct tabak”.

Profiteren

Supermarktondernemers willen investeren in het aantrekkelijk houden van hun wijk of winkelcentrum. Verscheidenheid aan winkels helpt. Van Oosten: “De supermarkt trekt vaak veel winkelend publiek aan. Hier profiteren de slager, bakker en o.a. een cadeauwinkel ook van mee. Andersom maakt een divers winkelaanbod een winkelcentrum vaak ook weer aantrekkelijk. De aanwezigheid van beide partijen is daarom ook erg belangrijk”.

De Giftclub is een cadeauwinkel en ontstaan in 2021 als een landelijke keten van Convenience Concept.

Bron: De Giftclub/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING Research: ‘Hand op de knip in horeca is tijdelijk’

Analyse – Ondanks dat de Nederlandse economie fors groeit, was de consument voorzichtig met het uitgeven van geld. Voor een deel is dat volgens ING Research te verklaren door de hoge inflatieperceptie bij de consument, maar ook het slechte weer speelde een rol. Vooral voor de horeca. De ontwikkelingen zijn in ieder geval tijdelijk. Over de tweede helft van het jaar...

Lees bericht


Tankstations doen goede zaken met tabaksverkoop

Analyse – Steeg de verkoop van tabak in juni al met bijna 33% (32,8%) in juli was de verkoopstijging nog groter. In juli werd er in euro’s voor maar liefst 84,8% meer uitgegeven aan rookwarenartikelen dan in dezelfde maand een jaar geleden. Ook ten opzichte van juni 2024 werd er 28% meer aan tabak uitgeven, terwijl die verkoop vorig jaar in dezelfde periode nog met 8,1%...

Lees bericht

Kipster gaat dankzij Lidl van drie naar tien Kipsterstallen

Formulenieuws - Lidl en Kipster hebben in Barneveld officieel de derde Kipsterstal geopend. Bij die gelegenheid is tevens gesproken over het uitbreiden van het aantal stallen naar tien. Ook lanceerde Lidl een nieuw product: het Kipster-brood. De akkers waar het graan groeit worden bemest met Kipster kippenmest. Hiermee is de Kipster kringloop gesloten.

Lees bericht

Uitdagende tijden blijven Sligro parten spelen

Groothandel - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg € 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met € 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met € 2 miljoen toe tot € 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van € 1 miljoen.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid