Kipster gaat dankzij Lidl van drie naar tien Kipsterstallen


Kipster wil het aantal Kipsterstallen uitbreiden naar tien, maar is geen gemakkelijke klus vanwege het vinden van geschikte grond

Formulenieuws - Lidl en Kipster hebben in Barneveld officieel de derde Kipsterstal geopend. Bij die gelegenheid is tevens gesproken over het uitbreiden van het aantal stallen naar tien. Ook lanceerde Lidl een nieuw product: het Kipster-brood. De akkers waar het graan groeit worden bemest met Kipster kippenmest. Hiermee is de Kipster kringloop gesloten.

De boerderij in Barneveld van de familie Beek is omgevormd tot Kipster-boerderij en heeft 3 sterren Beter Leven Keurmerk van Dierenbescherming. Dit houdt in dat de kippen worden gevoerd met circulair voer van reststromen van het land; de broertjes van legkippen opgroeien voor vlees, de CO2-uitstoot minutieus wordt gemonitord om te verlagen en deze vervolgens gecertificeerd te compenseren, er binnenkort 24/7 camera’s in de boerderij aanwezig zijn met een livestream voor publiek, de eieren op de boerderij worden verpakt en rechtstreeks bij Lidl worden aangeleverd zonder tussenhandel en dat de eieren de toekenning krijgen van het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’.

Uitbreiding

Tijdens de opening van de locatie in Barneveld maakte Lidl bekend door te willen groeien van drie naar tien Kipster-boerderijen in Nederland. Quirine de Weerd, hoofd corporate affairs Lidl Nederland: "Onze klanten willen eieren die duurzamer en diervriendelijker zijn. We kunnen de vraag nauwelijks bijbenen. Daarom breiden we uit met Kipster. Hun eieren, bekroond met het 3-sterren Beter Leven keurmerk, staan bekend als het meest duurzame ei ter wereld."

Ruud Zanders, medeoprichter van Kipster over de uitbreiding: “We zijn enorm blij met dit nieuws en staan in de startblokken. De klus is pittig, omdat het in Nederland lastiger is om geschikte grond met de juiste vergunning te vinden dan om water in de Sahara te vinden. Dat geldt ook voor dit soort toekomstbestendige duurzame initiatieven. Toch hebben we er het volste vertrouwen in dat boeren, banken en andere belanghebbenden samen met ons de broodnodige duurzaamheidssprong gaan maken.”

Kipster Kringloop Brood

Met de introductie van het Kipster Kringloop Brood,  volkorenbrood gemaakt van Groningse tarwe, sluiten Lidl en Kipster de kringloop. Op de Groningse akkers rijden ze Kipster-mest uit en van de oogst maakt de bakker brood. Reststromen, zoals onverkocht brood, gaan terug in het kippenvoer. Dit project realiseren Lidl en Kipster samen met Agrifirm (zaaigoed), Bakkerij Fuite, NijsenCompany (reststromen kippenvoer) en vier Groningse akkerbouwers. Het brood is binnenkort verkrijgbaar bij Lidl.

Bron: Lidl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Giftclub opent 8 nieuwe winkels in half jaar tijd

Formulenieuws - De Giftclub opende eind juni en begin juli drie nieuwe franchise Giftclub winkels in IJsselstein, Kloosterzande en Hengelo. Eerder dit jaar opende al vijf andere Giftclubs hun deuren. Zeven locaties worden gerund door supermarktondernemers, die per 1 juli in hun supermarkt moesten stoppen met de verkoop van tabak.

Lees bericht




Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige...

Lees bericht

Restaurantketen La Place verder als zelfstandige organisatie

Formulenieuws – Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is bekendgemaakt dat La Place, onderdeel van Jumbo, verder gaat als zelfstandige organisatie. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid