Sommige sportkantines kunnen deuren en terras toch openen


Coronamaatregelen – Sportkantines mogen in sommige gevallen toch al de deuren openen, net als de commerciële horeca. Het gaat dan om sportkantines die door ‘commerciële uitbaters’ worden gerund en in overleg met de gemeente toestemming krijgen. De sportkantines dienen dan wel het horecaprotocol te volgen.

Volgens de persconferentie van het kabinet op woensdag 27 mei zouden sportkantines open mogen op 1 juli. Dat was al twee maanden eerder dan de 1 september die het kabinet aanvankelijk had genoemd. De reden voor de versoepeling was dat het aantal coronapatiënten en ic-opnamen steeds beter onder controle konden worden gehouden. Sportkantines werden echter gezien als besmettingsgevaar en dus werden die niet genoemd in het pakket aan versoepelingen. Gesteld werd ook: sportkantines zijn geen horeca.

Verandering

Daarin is dus nu verandering gekomen. Verenigingen met een commerciële uitbater, dus pachter, kunnen in overleg met de gemeente de deuren toch openen. Bij tennisverenigingen heeft ongeveer 15% een ‘commerciële uitbater’ of pachter met een volledige horecavergunning. Hoe die verhouding bij andere sporten is, is niet bekend, maar in veel gevallen kunnen de pachters in ieder geval wel met een uitgewerkt plan na overleg met de gemeente het clubhuis en terras weer openen per direct.

Onduidelijk

Op de sportverenigingen die geen pachter hebben, is de horeca op de sportaccommodatie geen hoofdactiviteit, maar ondersteunend. Of de verruiming hier ook op van toepassing is, is onduidelijk, zo laat de tennisbond KNLTB weten. De toepassing van de regels verschilt per veiligheidsregio en gemeente, zo geven zij aan. Volgens de vereniging staan er uiteenlopende zaken in de verschillende noodverordeningen van de Veiligheidsregio’s, waardoor het dus kan zijn dat de ene vereniging sneller het terras of clubhuis kan openstellen dan de andere vereniging.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Heineken volop van start met EK-activatieprogramma

Actie - Na de Champions League-finale is het tijd voor het EK en dus laten fabrikanten en retailers weten wat zij tijdens het EK allemaal van plan zijn. De supermarkketens laten zien welke acties en gadgets zij hebben, maar ook fabrikanten als Heineken laten zien waar zij mee komen. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Canada in...

Lees bericht


‘Sport maken van suikerreductie in de kantine loont’

Actie – In januari nam Optisport, exploitant van 300 sportlocaties in Nederland en België, deel aan een door Vrumona opgezette actie om zoveel mogelijk de suikerinname via frisdrank te verminderen. Een eerdere test van de frisdrankleverancier bij drie sportverenigingen had al aan getoond dat suikerreductie bij frisdrankgebruik bij sportkantines mogelijk is. Ook bij deze competitie werkte het.

Lees bericht


Alcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca

Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Lees bericht


Albert Heijn en KNVB organiseren schoolvoetbalfinale

Leisure - Op vrijdag 17 juni komen er 300 jongens en meisjes uit heel Nederland naar de KNVB Campus in Zeist voor de finales van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Albert Heijn zorgt als partner van de KNVB en supporter van voetballend Nederland tijdens alle wedstrijden voor vers fruit als tussendoortje in de rust.

Lees bericht

Jumbo gaat samenwerken met Makro in zakelijke markt

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Dat laten beide bedrijven maandag weten. Met de samenwerkingsovereenkomst worden bijna duizend artikelen uit het assortiment van Makro aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo toegevoegd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid