Janna Rijpma-Meppelink Wijnvrouw van het Jaar 2024


Tijdens de finaleshow in het Wijntheater van Gastvrij Rotterdam kreeg Rijpma-Meppeling de award in handen nemen

Verkiezing - Op dinsdag 24 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Janna Rijpma-Meppelink uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2024. Een extra feestelijk moment omdat het voor de zesde keer is dat de jaarlijkse award wordt uitgereikt.

Tijdens de finaleshow in het Wijntheater van Gastvrij Rotterdam kreeg Rijpma-Meppeling de award in handen nemen. De jury koos voor Rijpma-Meppeling door haar uitzonderlijke bijdrage aan de wijnwereld en haar vermogen om mensen te verbinden en inspireren.

Jurering

Het afgelopen jaar is elk kwartaal een wijnvrouw genomineerd. De vier door de jury geselecteerde vrouwen leveren elk een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse wijnwereld. Dit jaar waren, naast Janna Rijpma-Meppelink, Hinke de Jong, Anne-Wies van Oosten en Barbara Houtzager kanshebbers voor de titel. Zij zijn beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals.

Janna Rijpma-Meppelink

Al bijna 30 jaar is Janna een prominente figuur in de wijnwereld, als lid van nationale en internationale jury's en co-auteur van "De Wijngids voor het Zakenleven". Haar baanbrekende "JANNA, de wijngids voor vrouwen" introduceerde een multi-sensorische benadering van wijnbeleving.

Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or

Verkiezing - Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.

Lees bericht


Drukke eerste dag Gastvrij Rotterdam laat veel nieuws zien

Vakbeurzen – Gastvrij Rotterdam beleefde een drukke eerste dag in Ahoy. Vakwedstrijden en de ruim 500 exposanten hadden veel horecaondernemers naar de horecabeurs in Rotterdam gebracht. Opvallend was dat er ook veel jongeren rondliepen. Geen studenten, maar medewerkers van horecabedrijven. Voor veel exposanten gelijk een mogelijkheid om te investeren in een toekomstige klantengroep. Maar er is ook veel nieuws. Meest opvallende? De...

Lees bericht

Melaard (Gastvrij Rotterdam): “Kwaliteit bezoekers groeit door”

Vakbeurzen – Na de jubileumeditie van vorig jaar is er dit jaar weer een reguliere beurs van Gastvrij Rotterdam. Niet dat deze 11e editie van 23 t/m 25 september anders is dan de voorgaande beurzen in Ahoy maar de horecabeurs breidt wel steeds verder uit. Niet alleen in activiteiten ook het aantal standhouders en de omvang neemt elk jaar toe. “Maar”,  zegt...

Lees bericht



Meer medailles bij de Wijnkeuring voor Lage Landen 2024

Wijnkeuring - De Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 heeft een recordaantal medailles opgeleverd voor wijngaardeniers uit Nederland en België. Maar liefst 230 medailles werden er tijdens het eerste Wijnfestival van de Lage Landen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd uitgereikt, waarvan 36 goud, 87 zilver en 107 brons. Daarnaast hebben zeventien wijngaardeniers een ereprijs voor hun prestaties in ontvangst genomen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid