Health Food Wall haalt groeikapitaal op om uit te breiden


Anouk Snelders en Tom Meijer willen groeien met The Health Food Wall / Foto bij: Sharon Schouten Fotografie

Foodwall - Het merk Health Food Wall haalt 600.000 euro aan nieuw kapitaal op om de locaties van de Foodwalls verder te laten groeien. Health Food Wall is actief sinds 2018 en maakt vooral de laatste jaren en sterke groei door binnen catering.

Health Food Wall is opgericht door ondernemers Anouk Snelders en Tom Meijer. Hun missie is om gezond en plantaardig eten net zo snel en makkelijk aan te bieden als de ongezonde optie op locaties buitenshuis, zoals binnen kantoren, scholen en ziekenhuizen. In 2018 openden zij hun eerste ‘Foodwall’ op Schiphol Airport. Een 100% plantaardige vendingautomaat.

De Foodwalls staan inmiddels door heel Nederland en maken steeds vaker onderdeel uit van aanbestedingen, ook van grote cateraars. Medeoprichter en CEO Anouk Snelders: “We fungeren als individuele catering oplossing of als aanvulling aan traditionele catering. Samenwerkingen met cateraars zijn hierin een logische stap.” Omdat de Foodwalls werken vanuit vending, worden de automaten ook vaak ingezet als onbemande aanvulling op de bestaande cateringactiviteiten.

Dankzij de kapitaalinjectie, welke komt vanuit angels en een venture capital, wil Health Food Wall verder groeien en de automatisering en de operationele kant van de automaten verder verbeteren.  Medeoprichter en COO Tom Meijer: “We rijden door heel Nederland om onze service te verlenen en een strakke operationele keten is hiervoor van groot belang. De interne software ontwikkelingen en focus op data is hiervoor leidend.”

Bron: Health Food Wall/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

GoodLife start programma ‘Meer Smaak, Minder Vlees’

Actie – GoodLife Foods wil samen met haar foodservicepartners stappen zetten in duurzamere maaltijden en duurzamer uit eten gaan. Het bedrijf heeft daarvoor het programma 'Meer Smaak, Minder Vlees' ontwikkeld, een nieuw initiatief om de impact van maaltijden en uit eten gaan te verkleinen.

Lees bericht




Verkoop vleesvervangers cateraars en horeca verdubbeld

Analyse - Plantaardige zuivel en vleesvervangers zijn in de afgelopen twee jaar fors gegroeid binnen foodservice. De totale verkoop van vleesvervangers aan catering en horeca is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld, zo laat ProVeg Nederland weten op basis van cijfers van Foodstep. Met name zuivel werd minder verkocht.

Lees bericht



Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid