Health Food Wall haalt groeikapitaal op om uit te breiden
Foodwall - Het merk Health Food Wall haalt 600.000 euro aan nieuw kapitaal op om de locaties van de Foodwalls verder te laten groeien. Health Food Wall is actief sinds 2018 en maakt vooral de laatste jaren en sterke groei door binnen catering.
Health Food Wall is opgericht door ondernemers Anouk Snelders en Tom Meijer. Hun missie is om gezond en plantaardig eten net zo snel en makkelijk aan te bieden als de ongezonde optie op locaties buitenshuis, zoals binnen kantoren, scholen en ziekenhuizen. In 2018 openden zij hun eerste ‘Foodwall’ op Schiphol Airport. Een 100% plantaardige vendingautomaat.
De Foodwalls staan inmiddels door heel Nederland en maken steeds vaker onderdeel uit van aanbestedingen, ook van grote cateraars. Medeoprichter en CEO Anouk Snelders: “We fungeren als individuele catering oplossing of als aanvulling aan traditionele catering. Samenwerkingen met cateraars zijn hierin een logische stap.” Omdat de Foodwalls werken vanuit vending, worden de automaten ook vaak ingezet als onbemande aanvulling op de bestaande cateringactiviteiten.
Dankzij de kapitaalinjectie, welke komt vanuit angels en een venture capital, wil Health Food Wall verder groeien en de automatisering en de operationele kant van de automaten verder verbeteren. Medeoprichter en COO Tom Meijer: “We rijden door heel Nederland om onze service te verlenen en een strakke operationele keten is hiervoor van groot belang. De interne software ontwikkelingen en focus op data is hiervoor leidend.”
Bron: Health Food Wall/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
GoodLife start programma ‘Meer Smaak, Minder Vlees’
Actie – GoodLife Foods wil samen met haar foodservicepartners stappen zetten in duurzamere maaltijden en duurzamer uit eten gaan. Het bedrijf heeft daarvoor het programma 'Meer Smaak, Minder Vlees' ontwikkeld, een nieuw initiatief om de impact van maaltijden en uit eten gaan te verkleinen.
Lees berichtAppetijt onderdeel van Meinders Catering
Overname – Vanaf 1 september wordt Appetijt Natuurvoeding & Gezondheid onderdeel van Meinders Catering. Dat laat het cateringbedrijf in Badhoevedorp weten.
Lees berichtBonduelle Foodservice start pilot met Health Food Wall
Samenwerking - Bonduelle Foodservice Benelux en Health Food Wall gaan samenwerken. Bonduelle gaat producten aanleveren voor de koelkasten die op verschillende plaatsen staan opgesteld.
Lees berichtVerkoop vleesvervangers cateraars en horeca verdubbeld
Analyse - Plantaardige zuivel en vleesvervangers zijn in de afgelopen twee jaar fors gegroeid binnen foodservice. De totale verkoop van vleesvervangers aan catering en horeca is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld, zo laat ProVeg Nederland weten op basis van cijfers van Foodstep. Met name zuivel werd minder verkocht.
Lees berichtDe Eetgemak Groep en TotaalVERS bundelen krachten
Samenwerking – Maaltijdenproducent De Eetgemak Groep en TotaalVERS, gespecialiseerd in het leveren van een totaalpakket aan eten en drinken, bundelen hun krachten. Doel van de samenwerking is de dienstverlening naar afnemers verder verbeteren.
Lees berichtSodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025
Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Lees bericht