Sheraton Amsterdam maakt bier van overtollig brood


Het brouwen gebeurt bij een lokale brouwerij met de gebruikelijke ingrediënten waarin het overtollige brood wordt verwerkt

Voedselverspilling – Sheraton Amsterdam Airport Hotel gaat werk maken van een duurzamere toekomst en introduceert ‘Gouden Brood’, een innovatief bierconcept waarbij overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam als voornaamste ingrediënt wordt gebruikt. Met dit nieuwe initiatief wil hotel een deel van de voedselverspilling terugdringen en zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Het ‘Gouden Brood'-bier is vanaf eind september verkrijgbaar in alle horecavoorzieningen van het hotel op Schiphol.

Het idee voor ‘Gouden Brood’ kwam voort uit een deelname van het Sheraton Amsterdam-team aan de jaarlijkse Thrive Drive wedstrijd van Marriott Hotels – het moederbedrijf van Sheraton Hotels. Deze wedstrijd is gericht op het stimuleren van duurzame innovaties binnen de hotelgroep. Na talloze brainstormsessies bracht het team van Sheraton Amsterdam Airport Hotel, dit idee tot leven. Het concept werd geselecteerd voor de Europese competitie en belandde als één van de finalisten in de EMEA-wedstrijd. Uiteindelijk werd 'Gouden Brood' tot winnaar uitgeroepen. "Met Het Gouden Brood willen we niet alleen smaakvolle bieren aanbieden, maar ook een krachtige boodschap uitdragen met betrekking tot verantwoorde consumptie en een milieubewust leven", aldus Paul Chevalier, General Manager van Sheraton Amsterdam Airport Hotel.

American Pale Ale

Om het duurzame bierconcept tot leven te brengen, heeft Sheraton Amsterdam de handen ineengeslagen met een lokale bierbrouwerij die beschikt over de benodigde expertise waar het gaat om brouwen van bier met brood. "Samen met de brouwerij hebben we het bierrecept gecreëerd met zorg voor de smaakvoorkeuren van onze hotelgasten en de reeds beschikbare bieropties in ons hotel." aldus Chevalier. "Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een American Pale Ale.” Tijdens het brouwen worden traditionele ingrediënten voor bier brouwen gebruikt, maar het verschil met soortgelijke bieren zit in de 60 kilogram overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam dat gebruikt wordt.

Het biertje is verkrijgbaar in blik of van de tap in alle horecagelegenheden van Sheraton Amsterdam, waaronder Commune, Restaurant Stripes en The Gate Bar.

Bron: Sheraton Amsterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Pannenkoekenrestaurants doen het goed

Analyse - Pannenkoekenrestaurants in Nederland doen het goed . Door een efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en gunstige locaties, weten zij blijvend mensen te trekken. Bovendien lijken personeelstekorten in deze branche niet aan de orde te zijn. Dat meldt ABN Amro in een analyse van de leisuremarkt.

Lees bericht


Dineren met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw

Horecaconcept – Amsterdam is een nieuw culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw.  Deze unieke dinershow combineert culinaire hoogstandjes met een verfijnde 3D-cinema. Na shows in onder andere Parijs, Londen en New York, is Amsterdam de volgende locatie waar mensen de show kunnen gaan zien.

Lees bericht

ING Research: ‘Hand op de knip in horeca is tijdelijk’

Analyse – Ondanks dat de Nederlandse economie fors groeit, was de consument voorzichtig met het uitgeven van geld. Voor een deel is dat volgens ING Research te verklaren door de hoge inflatieperceptie bij de consument, maar ook het slechte weer speelde een rol. Vooral voor de horeca. De ontwikkelingen zijn in ieder geval tijdelijk. Over de tweede helft van het jaar...

Lees bericht

Verkoop vleesvervangers cateraars en horeca verdubbeld

Analyse - Plantaardige zuivel en vleesvervangers zijn in de afgelopen twee jaar fors gegroeid binnen foodservice. De totale verkoop van vleesvervangers aan catering en horeca is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld, zo laat ProVeg Nederland weten op basis van cijfers van Foodstep. Met name zuivel werd minder verkocht.

Lees bericht


Van Gelder sluit groentespeciaalzaak de Versmarkt

Versmarkt - Na bijna 50 jaar sluit Van Gelder de eigen groentespeciaalzaak de Versmarkt in Ridderkerk. De sluiting markeert het einde van een tijdperk voor dé groentezaak. Dankzij de groentezaak kon Van Gelder een halve eeuw geleden beginnen met het leveren aan een drietal horecaklanten.

Lees bericht

Schiphol start samenwerking voor verduurzaming horeca

Luchthaven – Schiphol heeft samen met haar horecapartners een overeenkomst getekend om te werken aan een meer duurzame horecatoekomst op de luchthaven. Eén van de doelen is om in 2030 de CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van 2023, voornamelijk door 60% van het totaal verkochte aanbod van voedsel en zuivel plantaardig te maken.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid